Peuters die veel televisie kijken worden meer gepest

Peuters die veel tijd doorbrengen achter een televisiescherm hebben een grotere kans om gepest te worden op latere leeftijd.

Dit komt voort uit het feit dat kinderen die veel en vaak televisiekijken minder sociale vaardigheden ontwikkelen dan leeftijdgenoten die meer tijd doorbrengen met familieleden.

Moeite
Omdat peuters deze sociale vaardigheden missen hebben ze later in hun leven meer moeite om nieuwe vriendschappen te sluiten. Dit geldt met name voor vriendschappen op school en in de klas. Ook kunnen peuters die veel televisiekijken minder goed hun emoties reguleren, positief omgaan met iemand anders en problemen tussen vrienden oplossen.

Geen oogcontact
Dit komt onder andere omdat dat ze in hun jonge jaren minder goed leren om op de juiste manier oogcontact te hebben met leeftijdsgenoten. Dit leren jonge kinderen met name van hun familieleden.

Niet meer dan twee uur per dag
Het onderzoek is gedaan door de University of Montreal op 991 meisjes en 1006 jongens die opgroeien in Canada. De kinderen in het onderzoek waren ongeveer 29 maanden oud. Aangeraden wordt door de wetenschappers om kinderen vanaf twee jaar niet meer televisie te laten kijken dan twee uur per dag.

Bronnen:

Science Daily

http://www.libelle.nl/actueel/tv-kijkende-peuters-gepest