Beschermen sociale netwerksites

Met het risico voor ogen dat deze informatie snel veroudert, plaatsen we toch nog enkele tips om jezelf te beschermen op sociale netwerksites. Alles heeft te maken met goede instellingen.

1. Algemeen

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We verspreiden met z’n allen dagelijks heel wat berichten, foto’s en video’s over onszelf en anderen via de diverse social media kanalen op het internet.

Vaak zorgen de standaard privacy instellingen van social media kanalen ervoor dat de informatie over jou openbaar is. Daarnaast moet je bijna een social media expert zijn, om alles zo in te stellen dat je zelf bepaalt wie welke informatie ziet.

Gelukkig is dat niet nodig, want wij hebben voor de meest gebruikte social media kanalen de privacy instellingen uitgelegd. (Bron : http://www.mijnonlineidentiteit.nl/social-med...)

Social media; privacy instellingen op een rijtje Privacy instellingen Facebook aanpassen

 

Sociale netwerken :Sociale netwerken

Chatten

Facebook

LinkedIn

Twitter

Skype

2. Facebookbeveiliging

Minicursus facebookinstellingen (versie 2012) klik hier

Beveiliging van facebook (cursus van Link in de kabel) klik hier

Nog enkele slides om je beveiliging in te stellen. Facebook verandert regelmatig haar lay out en instellingen. Met een beetje zoeken vind je op de site terug waar je beveiligingsinstellingen kunt aanpassen en hoe je ook klacht kunt indienen bij cyberpesten of ander misbruik. De afbeeldingen hieronder zijn ter informatie. We kunnen niet meer garanderen dat dit de juiste plekken zijn om de instellingen aan te passen, omdat Facebook haar lay out continu aanpast.