Heel wat jongeren worden gepest via de website Sayat.me

Het is in beginsel niet de bedoeling van de site, maar heel wat jongeren worden gepest via Sayat.me. 'Zo creëert de site haar eigen polemiek, en daardoor kan ze veel geld verdienen.'

'Ontvang anonieme en eerlijke feedback over jezelf. Word een betere jij.' Zo presenteert Sayat.me zichzelf, een website en app waarmee je online anonieme feedback kunt ontvangen en versturen. Gebruikers kunnen een profiel aanmaken en dat koppelen aan hun Facebook-, Instagram- of Twitteraccount. Vervolgens kan iedereen anoniem zijn eigen opmerkingen insturen.

Volgens de makers kun je dankzij de feedback je persoonlijkheid ontwikkelen en vervolmaken. Het idee blijkt aan te slaan: Sayat.me heeft naar eigen zeggen 30 miljoen gebruikers, en ook soortgelijke sites zoals Sarahah hebben miljoenen accounts.

Toch ligt Sayat.me onder vuur: de voorbije maanden doken heel wat verhalen op van jongeren die via de site gepest worden. Want ondanks de belofte van zelfvervolmaking teert Sayat.me voor een groot deel op kwetsbare jongeren.

Bronnen en meer lezen

http://www.knack.be/nieuws/belgie/heel-wat-jo...

https://sayat.me/

https://www.ad.nl/binnenland/ouders-schrikken...

https://vrouw.nl/artikel/opvoeddilemma/50615/...

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1552703/ouder...